3 értékes Facebook csoport funkció, amit alig ismernek páran

Három nagyon értékes funkciót mutatok be ebben a bejegyzésben, mellyel jobban tudod menedzselni Facebook csoportjaidat, amennyiben adminisztrátora, esetleg moderátora vagy egy csoportnak.

Több mint 1 milliárd ember tagja valamilyen csoportnak Facebookon. A közösség, a közösséghez tartozás egyre nagyobb hangsúlyt kap Mark Zuckerbergék missziójában, melynek célja, hogy jobbá tegyék a világot és a közösségekben résztvevők életét.

Egy régebbi bejegyzésünkben olvashattál 5 új funkció megjelenéséről, melyek többségét már mi is aktívan használjuk. Most további 3 olyan lehetőséget mutatok be neked, melyről alig tudnak néhányan.

Új Fb csoport funkciók

Kérdőív kitöltése csatlakozás előtt

Feltehetsz 3 kérdést azoknak a felhasználóknak, akik szeretnének csatlakozni a csoportodhoz. Ez a kérdőív közvetlenül a Csatlakozás a csoporthoz gomb megnyomása után ugrik fel a felhasználóknak.

Ez segít jobban megismerni a csatlakozni vágyó felhasználókat. Továbbá piackutatás szempontból is nagyon értékes, hogy milyen téma iránt érdeklődnek, milyen indíttatásból döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a csoporthoz.

FB csoport funkciók

Az alábbi képen azt láthatod, hogy az Utazómajmok világmegváltó csoportjában egészen más célra is lehet használni ezt a funkciót. Konkrétan arra, hogy biztosan találkozzon a felhasználó a csoport szabályzatával.

FB csoport funkciók

Tedd a meghívásokat személyesebbé

Ahelyett, hogy csak meghívsz, felveszel valakit egy csoportba, írj a meghívó mellé néhány sort. Ezzel tudatod a felhasználóval, hogy szerinted miért lenne érdekes a felhasználó számára, ha a közösség tagja lenne.

Írd meg ezt a pár sort és biztos lehetsz benne, nem zaklatásnak éli meg a felhasználó, ha kéretlenül hívod meg egy közösségbe. Megszámoltam, engem az előző héten 6 FB csoportba hívtak meg. Ráadásul úgy, hogy nekem nincsenek barátaim. Mit élhet át egy aktív közösségi életet élő felhasználó?

Könnyítsd meg a dolgod, írj néhány sort a meghívó mellé.

FB csoport meghívó

Chat indítása a csoport tagjaival

Ennek segítségével közös chat beszélgetést indíthatsz a közösség tagjaival. Ez a funkció nem érhető el minden csoportban jelenleg.

FB csoport üzenetküldés

Ritkán lehet szükség arra, hogy a csoport minden tagjával közös chat beszélgetést indíts. Sőt, szerintem kifejezetten rossz ötlet lenne, főként egy több ezres, tízezres csoportban.

Amire viszont szerintem nagyon alkalmas, hogy bizonyos csoporttagokkal közös beszélgetést indíts. Például egy csoportban kialakult vita tagjaival, amikor látod, hogy kezd elfajulni a helyzet. Így figyelmeztetni tudod őket, hogy mérsékeljék magukat, mert közel járnak a csoport szabályainak megsértéséhez.

FB csoport üzenetküldés

Remélem, tudtam segíteni adminisztrátori tevékenységed hatékonyabb elvégzésében. Amennyiben nem olvastad még a témához kapcsolódó előző bejegyzésünket, akkor katti ide: 5 vadonatúj funkció érkezik a Facebook csoportokba.


1 megosztás = "köszönöm, ez tetszett, hasznos volt" :)

Szívesen tanulnál a vevőszerzésről?

Ha szeretnél többet tudni a témáról, ha szeretnéd megismerni részletesebben, hogy én (Gál Kristóf) és a Klikkmarketing milyen marketing stratégiákat használ akár a saját, akár az ügyfelek tekintetében, akkor rendeld meg a Látogatókból vevőt című könyvünket! Ez egy nyomtatott könyv, amiben több mint 100 oldalon, érthető nyelven, rengeteg illusztrációval és példával teletűzdelve írok a TNT stratégiáról!

További olvasásra ajánljuk:

Még nem szóltak hozzá ehhez a témához. Legyél te az első! :)


Szólj hozzá, kérdezz, reagálj te is:E-mail címed nem jelenik meg az oldalon!


Honlapod címe megjelenik az oldalon!


Mi Magyarország fővárosa? Ha tudod a választ, akkor nem vagy spam robot. :)