Nyisd meg 3 perc alatt saját Facebook Boltod

Lassan egy éve jelent meg a Bolt funkció Facebook-on, mely folyamatosan vált elérhetővé a Facebook oldal adminisztrátorok számára. A funkció segítségével feltöltheted termékeidet, szolgáltatásaidat Facebook-ra, majd megjelölheted ezeket a termékeket, szolgáltatásokat képeiden, videóidban.

A bejegyzésben bemutatom, hogyan tudod pár perc alatt elkészíteni saját boltodat, és milyen előnyeid származnak abból, ha boldog bolttulajdonos lettél. Egyébként én mindig is szerettem volna egy kis fűszeres boltot nyitni. :)

Bolt megjelenése a Facebook oldalon

Egy lapfül jelenik meg a bal oldali menüsávban, amire kattintva elérhető a Bolt. Továbbá a Boltba feltöltött termékek a Facebook oldalunk hírfolyamában is megjelenik. Az alábbi képen a Klikkmarketing Boltjának megjelenését láthatod.

Facebook Bolt megjelenése az oldalon

Facebook Bolt beállítása

#1. Válaszd a Beállítások lehetőséget FB oldaladon, majd kattints az Oldal módosítása lehetőségre. Görgess az oldal aljára és a Lapfül hozzáadása lehetőség kiválasztásával add hozzá a Bolt lapfület az oldaladhoz.

#2. Navigálj vissza FB oldaladra és kattints a bal oldali menüsávban a Bolt lapfülre.

#3. Töltsd fel egyesével termékeidet, szolgáltatásaidat és tölts fel hozzájuk képet, videót. Add meg a leírást és az árat is. Fizetési lehetőségre egyelőre nincs itthon lehetőség Facebook-on, ezért add meg azt az URL hivatkozást, amire kattintva elérhető a feltöltött termék, szolgáltatás fizetésre alkalmas weboldala.

Facebook Bolt termékfeltöltés

A Facebook Bolt előnyei

  • A termékeket, szolgáltatásokat megjelölheted képeken, videókban
  • A termékek, szolgáltatások a Facebook oldal tetején jelennek meg
  • Önálló menüpont a Bolt funkciónak
  • A termékeket hirdetni is tudod
  • Feliratkozhatnak a felhasználók a Boltra
  • Elemzéseket láthatsz a Bolt funkció eredményeiről

Várható fejlesztések

Jelenleg nincs megoldva itthon, hogy fizetni is lehessen a Facebook Boltban, de néhány országban már elérhető ez a funkció is.

Jelenleg egyesével lehet feltölteni a termékeket, tehát egy több száz, több ezer termékkel rendelkező webshop-nak problémás ezt megoldani. Ezen is fejleszteni fog a Facebook nagy valószínűséggel a jövőben.

Összefoglalás

Nagyon hasznos és könnyen kezelhető a Facebook Bolt funkció, mindenképp érdemes rászánni az időt létrehozására.

Szakmai fórumokon gyakran felmerülő kérdés, hogy a FB Bolt idővel átveheti-e egy webshop szerepét. Úgy gondolom ez nem vagy-vagy reláció,
egyszerűen mindkettőt használni kell.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a weboldalad a sajátod, a Facebook pedig nem képezi a tulajdonod, bármikor elvehetik tőled.


1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” :)

Csatlakozz a 6000+ regisztrált olvasónkhoz!

Az ehhez hasonló új írásainkról, illetve más tartalmainkról küldünk értesítőket, és bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
* Kötelező mező

Ezeket olvastad már?

Ha ezt a pár dolgot csinálod, akkor a konkurenseid 80%-ánál komolyabb lesz az online marketing aktivitásod

Ha ezt a pár dolgot csinálod, akkor a konkurenseid 80%-ánál komolyabb lesz az online marketing aktivitásod

A legtöbb magyar vállalkozás botrányosan gyengén csinálja az online marketinget. Ennek “köszönhetően” egészen kis energiabefektetéssel simán lekörözheted a legtöbb konkurensedet. Mutatom, hogy mit ...

Elolvasom
5 tipp, a minőségi lead szerzéshez

5 tipp, a minőségi lead szerzéshez

Lead-ek generálása fizetett hirdetésekkel nem egyszerű dolog, a minőségi lead generálás pedig még nagyobb kihívást jelenthet, hiszen nem mindegy milyen összetételű közönséget terelsz a hirdetéseidd...

Elolvasom
Ezt a 6 hibát ne kövesd el a céged blogjában

Ezt a 6 hibát ne kövesd el a céged blogjában

Ha komolyan veszed a céged online marketingjét, akkor egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy a cégednek ne legyen egy rendszeresen frissített blogja. Nem azt jelenti ez, hogy konkrétan neked ...

Elolvasom
ÜGYFELEINK N VÉLEMÉNYE

klikk me baby

  • Kállay Imre

    Egy külső szemlélő is rögtön felfedezi, jó helyre jött hozzátok. Örülök a találkozásnak és remélem, ez a találkozás egy közös együttműködés első lépcsőfoka volt.

    Kállay Imre, Kállay Autó (Ford Szaküzlet)
  • Oroszi Imre

    Örülök, hogy Danival dolgozhatok együtt. Felkészültségével és tapasztalatával segített elindítani, amiket hiányosságnak éreztem. Kellemes hangulatban, de célratörően teltek a mentorálások. Ajánlom a mentorálást azoknak, akik profi iránymutatás mellett szeretnék fiókjaikat kezelni. Nem véletlen, hogy folytatom a mentorálást hosszabb távon. :)

    Oroszi Imre, AgroOroszi
  • Csongrádi Eszter

    Tetszett a konzultáció! Sok újdonságról értesültünk, tanultunk. Ezekből párat már aznap meg is valósítottunk, ami nagyon szuper! Köszönöm még egyszer!

    Csongrádi Eszter, németADÓ
  • Lukács Beáta

    Nagyon örülök, hogy a Klikkmarketingre bíztam a hirdetési fiókjaink kezelését, nagyon elégedett vagyok velük. A kapcsolattartónk mindig elérhető, azonnal reagál a kéréseinkre. Sőt, proaktívan gyakran előttünk jár. Ráadásul a stratégiában is hasznos, építő tanácsokat ad, azokat közösen dolgozzuk ki.

    Lukács Beáta, SimpleJob