Nem várt előnyei a FB oldal + FB csoport összekapcsolásának

Végre lehetőség nyílt a Facebook oldalak összekapcsolására Facebook csoportokkal. Ebben a bejegyzésben ennek a kapcsolatnak az előnyeiről írok. Ha picivel távolabbra nézünk, akkor azt is ki lehet matekozni, hogy a Facebook-nak milyen jövőbeli terveit támogatja ez a lépés.

A közösség, Facebook csoportok nagy szerepet kapnak Mark Zuckerbergék missziójában, mely tisztán látszik az elmúlt hetek eseményei alapján is.

Egy előző bejegyzésben olvashattál arról, hogy milyen új funkciók érkeztek a Facebook csoportokba, melyek megkönnyítik az adminisztrátorok munkáját. Ennek köszönhetően több idejük és energiájuk marad a közösségépítésre. Ha lemaradtál a bejegyzésről, akkor itt elolvashatod: 5 vadonatúj funkció érkezik a Facebook csoportokba.

Így kapcsold össze Facebook oldalad egy Facebook csoporttal

Mindenképp adminisztrátori jogosultságra lesz szükséged (FB oldal és csoport szinten is), hogy az összekapcsolást létre tudd hozni. .

#1. Válaszd a Beállítások lehetőséget FB oldaladon,
majd kattints az Oldal módosítása lehetőségre. Görgess az oldal aljára és a Lapfül hozzáadása lehetőség kiválasztásával add hozzá a Csoportok lapfület az oldaladhoz.

#2. Navigálj vissza FB oldaladra és kattints a bal szélső sávban a Csoportok lapfülre.

FB csoportok összekapcsolása FB oldalakkal

Kattints a csoport hozzákapcsolása lehetőségre

#3. Válaszd ki azt a csoportot, melyet szeretnél a Facebook oldaladhoz kapcsolni. És kész is vagy!

Milyen előnyeid származnak a FB oldalak és FB csoportod összekapcsolásából?

#1. A csoporton belül tudsz akár a Facebook oldalad nevében is posztolni, kommentet írni. Érdemes többször átgondolni, hogy ez előny lehet-e számodra, mert előfordulhat, hogy a közösség tagjai jobban szeretik, ha személyek kommunikálnak velük, nem FB oldalak.

Ez teljesen a közösségtől függ, ha sok adminisztrátora van egy csoportnak, akkor ez egy jó megoldás lehet.

#2. Az összekapcsolt csoport megjelenik a Facebook oldaladon is, így könnyen rátalálnak az oldalad követői is, amennyiben ez cél lehet számodra.

FB csoportok összekapcsolása FB oldalakkal

Összekapcsolt Fb csoport megjelenése FB oldalon

A képen láthatod, hogy a Klikkmarketing Belső Kör csoportja megjelenik a Klikkmarketing Facebook oldalán is. Így olyanok is tudomást szereznek a csoport létezéséről, akik eddig nem találkoztak még vele.

A Klikkmarketing Belső Kör csoportjának közel 250 tagja van, főként marketinges szakemberek, vállalkozók, akik szívesen megosztják egymással tudásukat, tapasztalataikat. Ettől lesz egy közösség támogató és értékes a tagok számára.

Amennyiben szeretnél egy támogatói közösség tagja lenni, vagy szeretnél többet megtudni közösségünkről, erre a linkre kattintva teheted meg.

Ha valaki szeretne csatlakozni a Belső Körhöz, akkor elküldjük neki a tagsággal kapcsolatos részletes tájékoztatót. Ha megfelelnek a feltételek, akkor a támogató közösség tagjává válik.

Mióta összekapcsoltuk a csoportot a Facebook oldallal, folyamatosan jelentkeznek a csoportba. Nem is számítottunk rá, hogy ez ilyen hatékonyan működhet, amikor az összekapcsolás gondolata felmerült.

Összefoglalás

Nagyon értékes lehetőség, hogy a csoportokat és oldalakat össze tudjuk kapcsolni, viszont az is tisztán látszik, hogy a csoportokon belüli elérés csökkent az utóbbi időben.

Ha társítjuk a csökkenő elérést a csoportokon belül az új lehetőségekkel, melyek engedik, hogy Facebook oldalunk nevében posztoljunk a csoportokban, akkor nem szükséges nagy fantázia ahhoz, hogy kitaláljuk:
hamarosan érkeznek a csoporton belüli fizetett hirdetések.

Ez nem hivatalos jelenleg, de minden jel arra mutat, hogy a Facebook következő nagy dobása a csoportok körül fog megtörténni. Szakmai fórumokon rebesgetik már, hogy a csoporton belüli hirdetések jelenthetik a következő mérföldkövet a Facebook hirdetések történetében.

1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” :)

Csatlakozz a 6000+ regisztrált olvasónkhoz!

Az ehhez hasonló új írásainkról, illetve más tartalmainkról küldünk értesítőket, és bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
* Kötelező mező

Ezeket olvastad már?

5 életbevágó kérdés (és válasz), ha új honlapot akarsz a cégednek

5 életbevágó kérdés (és válasz), ha új honlapot akarsz a cégednek

Az egyik legmacerásabb kérdéskör az online marketingben a honlap téma maga. Érteni kell hozzá, sokba kerül, nehéz jó partnereket találni - de sokszor még jól kérdezni sem könnyű, ha az ember nem eg...

Elolvasom
Hogyan használd az új AdWords adaptív hirdetéseket

Hogyan használd az új AdWords adaptív hirdetéseket

Amióta van AdWords display hálózat (vagy régebbi nevén tartalmi hálózat), azóta a keresőben is megjelenő szöveges hirdetési formátum volt a leggyakoribb formátum a display hálózaton is. Egyszerűen azért, mert akár egy az egyben lehetett ugyanazokat a hirdetéseket használni mindkét helyen. Mi is az AdWords display hálózat? A display hálózat röviden...

Elolvasom
5 tipp, amivel a maximumot hozhatod ki a Black Friday-ből!

5 tipp, amivel a maximumot hozhatod ki a Black Friday-ből!

A Black Friday-t mindenki várja. A vásárlók azért, mert kedvezménnyel juthatnak hozzá a termékekhez. A vállalkozók pedig azért, mert elképesztően megnövelhetik az eladások számát.

Elolvasom
ÜGYFELEINK N VÉLEMÉNYE

klikk me baby

  • Kállay Imre

    Egy külső szemlélő is rögtön felfedezi, jó helyre jött hozzátok. Örülök a találkozásnak és remélem, ez a találkozás egy közös együttműködés első lépcsőfoka volt.

    Kállay Imre, Kállay Autó (Ford Szaküzlet)
  • Oroszi Imre

    Örülök, hogy Danival dolgozhatok együtt. Felkészültségével és tapasztalatával segített elindítani, amiket hiányosságnak éreztem. Kellemes hangulatban, de célratörően teltek a mentorálások. Ajánlom a mentorálást azoknak, akik profi iránymutatás mellett szeretnék fiókjaikat kezelni. Nem véletlen, hogy folytatom a mentorálást hosszabb távon. :)

    Oroszi Imre, AgroOroszi
  • Csongrádi Eszter

    Tetszett a konzultáció! Sok újdonságról értesültünk, tanultunk. Ezekből párat már aznap meg is valósítottunk, ami nagyon szuper! Köszönöm még egyszer!

    Csongrádi Eszter, németADÓ
  • Lukács Beáta

    Nagyon örülök, hogy a Klikkmarketingre bíztam a hirdetési fiókjaink kezelését, nagyon elégedett vagyok velük. A kapcsolattartónk mindig elérhető, azonnal reagál a kéréseinkre. Sőt, proaktívan gyakran előttünk jár. Ráadásul a stratégiában is hasznos, építő tanácsokat ad, azokat közösen dolgozzuk ki.

    Lukács Beáta, SimpleJob