Így tudod megosztani más hirdetőkkel FB célközönségeidet

Az utóbbi időben jelentősen korlátozta a Facebook a konkurens, nagyobb követőbázissal rendelkező oldalak célzását a hirdetések létrehozásakor. Ezt mi is tapasztaljuk, már olyan Facebook oldalakat sem lehet megcélozni, melyeket pár hónapja még lehetőségünk volt.

Valószínűleg hamarosan elérkezik az az állapot is, hogy egyáltalán nem lehet megcélozni az általunk kiszemelt (konkurens) oldalak követőit egy-egy kampány során. Ez egy értékes lehetőség, mely sok hirdető számára eddig a legeredményesebb célzási beállítások közé tartozott (főként a kisebb weboldal forgalommal, követőbázissal rendelkezők esetében).

Mit lehet mégis tenni, hogy megmaradjon ez az értékes lehetőség? Ebben a bejegyzésben bemutatok egy megoldást, mely hatékonyan orvosolhatja ezt a problémát.

facebook célközönségek megosztása

Kép forrása: stitcherads.com

Célközönségek megosztása

Facebookon lehetőség van arra, hogy a hirdetéskezelőben létrehozott célközönségeket megoszd egy másik hirdetővel. És ugyanez érvényes a másik oldalról is, hogy veled ossza meg egy másik hirdető a célközönségeit.

Tegyük fel, hogy a másik hirdető hasonló érdeklődéssel rendelkező felhasználóknak hirdet, mint te. Előfordulhat, hogy egy kiegészítő szolgáltatás az övé. Neked fodrász szalonod van, a másik fél pedig sminktetoválásban utazik.

facebook célközönségek megosztása

Létrehozzátok a saját célközönségeiteket, például weboldal látogatók az elmúlt 30 napban, vagy videómegtekintések az elmúlt 60 napban, stb. Majd egyszerűen kicserélitek egymással ezeket a célközönségeket.

facebook célközönségek megosztása

Vállalkozáskezelő használata kötelező

Ahhoz, hogy élni tudj ezzel a lehetőséggel, vállalkozáskezelőre van szükséged, melyhez hozzá van kapcsolva a másik hirdető hirdetési fiókja is. Ha ez nincs meg, akkor nem tudjátok kicserélni a célközönségeket.

Ezekre figyelj a megosztás kapcsán

#1. Hasonmás célközönség létrehozásához nem használhatsz megosztott célközönséget.

#2. Ha megosztott célközönséget használsz egy hirdetéssorozatnál, és a tulajdonosa törli a célközönséget, akkor ez a kampányodra is hatással lesz. A rendszer felfüggeszti a hirdetéssorozatodat, és új célközönség kiválasztását fogja kérni.

#3. Mentett célközönségeket nem oszthatsz meg más hirdetőkkel.

#4. Pénzforgalom nem valósulhat meg a célközönségek átadásakor, tehát a célközönségeidet nem adhatod el más vállalkozásoknak.

Összefoglalás

Egy értékes lehetőség hamarosan a múlté lesz, és csak rajtad áll, hogy képes leszel-e stratégiai együttműködéseket kötni partner vállalkozásokkal, vagy akár konkurenseiddel.


1 megosztás = "köszönöm, ez tetszett, hasznos volt" :)

Szívesen tanulnál a vevőszerzésről?

Ha szeretnél többet tudni a témáról, ha szeretnéd megismerni részletesebben, hogy én (Gál Kristóf) és a Klikkmarketing milyen marketing stratégiákat használ akár a saját, akár az ügyfelek tekintetében, akkor rendeld meg a Látogatókból vevőt című könyvünket! Ez egy nyomtatott könyv, amiben több mint 100 oldalon, érthető nyelven, rengeteg illusztrációval és példával teletűzdelve írok a TNT stratégiáról!

További olvasásra ajánljuk:

Még nem szóltak hozzá ehhez a témához. Legyél te az első! :)


Szólj hozzá, kérdezz, reagálj te is:E-mail címed nem jelenik meg az oldalon!


Honlapod címe megjelenik az oldalon!


Mi Magyarország fővárosa? Ha tudod a választ, akkor nem vagy spam robot. :)