Mitől lehet jobb egy Adwords kampány?

Először is akinek nem mond semmit a Google Adwords név, az olvassa el a Miért jó a Google Adwords? című korábbi írásunkat.

Másodszor pedig egy fogalomtisztázás: legtöbbször kampányként emlegetjük (mi legalábbis) az Adwords rendszerben történő hirdetést, de ez nem azt jelenti, hogy kampány jellege lenne a dolognak. Az a hirdetés is “kampány”, ami folyamatosan, akár évekig fut. Azért jobb a kampány kifejezés, mint a hirdetés, mert általában nem egy hirdetésről van szó, hanem több kulcsszóra történő hirdetés, legtöbbször többféle konkrét hirdetési szöveggel.

Ügyféljelöltekkel történő beszélgetések során gyakran kérdésként merül fel, hogy mit tudunk mi többet nyújtani, mintha “házon belül” oldanák meg a kampány beállítását és kezelését?

Jól érzékelteti a dolgot talán a “könyvelős” példa. A könyvelést is meg lehet oldani házon belül (most persze nem az akkora cégekről beszélek, ahol van saját könyvelő részleg), de mégis minden cégnek van könyvelője. Hogy miért?

Mert bár minden tudnivaló “publikus”, ami a könyveléshez kell, mégis profira bízzuk a dolgot, mert ő (jó esetben):

  • mindig naprakész az újdonságokkal kapcsolatban.
  • nagyobb tapasztalattal bír a könyvelési megoldások terén.
  • költséghatékonyabb tud lenni (mert pl. egy oktatás neki is annyiba kerülne, mint nekünk, de a költséget meg tudja osztani a sok ügyfél között).
  • időt tud nekünk spórolni (és ezt az időt az üzlet fejlesztésére fordíthatjuk).
  • pénzt tud nekünk spórolni (mert olyan könyvelési technikákról is tud, amiről mi nem tudnánk).
  • stb.

Azért írtam ezt a példát, mert a leggyakoribb “támadás”, hogy miért fizessek valamiért, amit én is meg tudok csinálni? Azért, mert szakemberre bízva a dolgot időt takarít meg, a költségeit (még a szakértő díját is beleszámítva) csökkentheti és a dolog (könyvelés, hirdetés, stb.) hatékonyabban, eredményesebben tud működni. Ennek a három dolognak összességében költségcsökkentés és bevételnövekedés lesz a “vége”.

Egy Adwords hirdetési kampány esetén egy Adwords hirdetési szakértő a következő előnyöket tudja biztosítani ügyfelének:

  • tudja, hogy milyen szempontok miatt fognak egy hirdetésre többen kattintani (= több látogatót tud szerezni
  • tudja, hogy miként lehet alacsonyabb áron is jobb pozícióba helyezni a hirdetéseket (= olcsóbban tud látogatót szerezni)
  • tudja, hogy hogyan lehet minőségi látogatókat szerezni, akik nagyobb százalékban fognak végül vásárolni az ügyfélnél (= kedvezőbb költséggel tud konkrét vásárlót / megrendelőt szerezni)
  • ismeri azokat a tesztelési módszereket, amikkel hosszú távon (részben az előző 3 dolog által) alacsonyabb összköltséggel tudja működtetni a kampányt, vagy ugyanannyi pénzből több látogatót/ügyfelet tud szerezni a megrendelőnek
  • javaslatokat tud tenni a hirdetésekből érkező érdeklődőket fogadó honlap javítására, annak a hatékonyságának a növelésére
  • a rendszeres elemzéseknek köszönhetően folyamatosan a változó körülményekhez igazítja a kampány beállításait (pl. hirdetési szövegek, kattintások ára, hirdetések megjelenésének ideje, stb.)
  • ismeri annyira a rendszert, hogy minden benne rejlő beállítási lehetőséget az ügyfél javára tud fordítani
  • tájékozott a rendszer a napi változásai tekintetében, tehát mindig ismeri az aktuális értékelési szempontokat (pl. hogy mitől függ egy konkrét hirdetés pozíciója a többi hirdetés között)
  • stb.

Összességében tehát azt lehet mondani, hogy a hirdetési szakértő feladata, hogy az ügyfél hirdetésre szánt keretét a lehető legoptimálisabban költse el. Fontosnak tartom ugyanakkor megjegyezni, hogy mivel ennek a szolgáltatásnak ára van, ezért nem minden esetben éri meg igénybe venni.

Körülbelül (legalább közepes távon) havi 40-50 ezer forintos Google hirdetésre fordítható összeg alatt bármennyire is jól végezzük dolgunkat, arányaiban a munkánk ára (általában! – mert lehetnek kivételek) túlságosan magas az elérhető eredményekhez képest. Minél magasabb az online hirdetésbe fektetett összeg, annál látványosabb a szakértői munka eredménye.

Havi 100 ezer forintból (amit már egy kisebb cég is megengedhet magának) magyarországi viszonylatban hihetetlen eredmények érhetőek el a Google Adwords segítségével!

Csatlakozz a 6000+ regisztrált olvasónkhoz!

Az ehhez hasonló új írásainkról, illetve más tartalmainkról küldünk értesítőket, és bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
* Kötelező mező

Ezeket olvastad már?

AdWords ügynökségi árak 2018-ban

AdWords ügynökségi árak 2018-ban

Amikor egy vállalkozó, cégvezető fejében megfordul, hogy szeretné kiszervezni AdWords kampányait, akkor először a költségek iránt érdeklődik, hogy “mennyibe fog ez fájni” neki. A jó döntés meghozatalához viszont nem elég az ügynökségi díjat figyelembe venni, mert számtalan más tényező szerepet játszhat a sikeres együttműködésben. Néhány ajánlatkérés után nézzük a körképet,...

Elolvasom
Az elszalasztott lehetőségek AdWords mutatói

Az elszalasztott lehetőségek AdWords mutatói

Nagyon könnyen meg tudod állapítani AdWords kereső kampányaid esetében, hogy milyen arányban veszítesz a keresési megjelenésekből az alacsony költségkereted vagy pozíciód miatt. Ez jól teljesítő kampányok esetében annyit jelent, hogy növelni tudod az eredményességüket, ha csökkenteni tudsz az elveszített keresési megjelenés arányán. Hiszen ha többször meg tudnál jelenni, akkor nagy...

Elolvasom
Leáldozik a Gmail hirdetések napja a Google friss bejelentése után?

Leáldozik a Gmail hirdetések napja a Google friss bejelentése után?

Egy héttel ezelőtt a Google bejelentette, hogy hamarosan megszünteti az ingyenes Gmail fiókok üzeneteinek monitorozását. Ezt eddig azért tette, hogy személyre szabottabb hirdetéseket tudjon eljuttatni a felhasználók Gmail fiókjába (GSP hirdetés). A hirdetők GSP (Gmail Sponsored Promotions) hirdetésekkel tudják elérni a felhasználókat Gmail fiókjukban. A hirdetők többek között kulcsszavakat adhatnak...

Elolvasom
ÜGYFELEINK N VÉLEMÉNYE

klikk me baby

  • Kállay Imre

    Egy külső szemlélő is rögtön felfedezi, jó helyre jött hozzátok. Örülök a találkozásnak és remélem, ez a találkozás egy közös együttműködés első lépcsőfoka volt.

    Kállay Imre, Kállay Autó (Ford Szaküzlet)
  • Oroszi Imre

    Örülök, hogy Danival dolgozhatok együtt. Felkészültségével és tapasztalatával segített elindítani, amiket hiányosságnak éreztem. Kellemes hangulatban, de célratörően teltek a mentorálások. Ajánlom a mentorálást azoknak, akik profi iránymutatás mellett szeretnék fiókjaikat kezelni. Nem véletlen, hogy folytatom a mentorálást hosszabb távon. :)

    Oroszi Imre, AgroOroszi
  • Csongrádi Eszter

    Tetszett a konzultáció! Sok újdonságról értesültünk, tanultunk. Ezekből párat már aznap meg is valósítottunk, ami nagyon szuper! Köszönöm még egyszer!

    Csongrádi Eszter, németADÓ
  • Lukács Beáta

    Nagyon örülök, hogy a Klikkmarketingre bíztam a hirdetési fiókjaink kezelését, nagyon elégedett vagyok velük. A kapcsolattartónk mindig elérhető, azonnal reagál a kéréseinkre. Sőt, proaktívan gyakran előttünk jár. Ráadásul a stratégiában is hasznos, építő tanácsokat ad, azokat közösen dolgozzuk ki.

    Lukács Beáta, SimpleJob