Google Analytics Individual Qualification (IQ)

Kedden (március 3-án) jelentette be a Google, hogy Google Advertising Professional minősítéshez hasonló módon ezentúl elérhető a Google Analytics rendszer magas szintű ismeretét/használatát igazoló “bizonyítvány”.

Könnyen lehet, hogy tévedek, de információm alapján úgy tűnik, hogy ez a második (vagy harmadik?) magyar névre kiállított ilyen papír. Pech, pedig már tegnapelőtt meg akartam csinálni, csak nem jutott rá időm. :)

Google Analytics Individual Qualification

Egy számláló alapján ez a 142. ilyen bizonyítvány a világon (!). Megmondom őszintén, hogy ezen azért egészen meglepődtem…

Néhány információ magáról a vizsgáról:

  • 90 perc – 70 kérdés – 75% kell a sikerhez. Nekem nagyjából 40 perc alatt sikerült kevesebb, mint 10 hibával teljesíteni.
  • Elég jó színvonalúnak találtam a kérdéssort, szerintem még viszonylag rutinos szakértők (!) sem tudnák mind teljesíteni.
  • A precíz beállítástól kezdve a kezelőfelület használatán át az egyes riportokból készíthető elemzésekig tényleg a teljes rendszert lefedte a teszt.
  • Furcsának találom, hogy nem az Adwords vizsgához hasonló az “igazolás” (ott ugyanis egy állandó linken mindig megtekinthető a vizsga megléte a Google oldalán), hanem csak egy .pdf fájlban kaptam meg a bizonyítványt.

Egyelőre nem tudok róla, hogy járni fog-e bármilyen plusz lehetőséggel a papír megléte (a Google részéről), de egyelőre örülök, hogy megszereztem, aztán meglátjuk! :)

Csatlakozz a 6000+ regisztrált olvasónkhoz!

Az ehhez hasonló új írásainkról, illetve más tartalmainkról küldünk értesítőket, és bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
* Kötelező mező

Ezeket olvastad már?

7 kulcstényező a sikeres Facebook hirdetésekhez

7 kulcstényező a sikeres Facebook hirdetésekhez

A tökéletes célközönséget keresed a Facebookon? Rengeteg lehetőség áll a rendelkezésedre sikeres kampányok futtatásához. Biztos, hogy a megfelelőt használod?

Elolvasom
A köszönő oldalak 3 legfontosabb funkciója, amiből szinte senki nem használja mind a hármat

A köszönő oldalak 3 legfontosabb funkciója, amiből szinte senki nem használja mind a hármat

Köszönő oldal – a téma, ami az egyik legelhanyagoltabb még az online marketingben jártasabb cégek, vagy akár szakértők körében is. A 3 funkcióból az első szinte már mindenhol jelen van, a második ritkábban, de azért terjed, a harmadik funkció pedig szinte szűz terület – legalábbis itthon. De miről is beszélek?...

Elolvasom
Ha ügynökségváltáson gondolkozol, olvasd ezt el először!

Ha ügynökségváltáson gondolkozol, olvasd ezt el először!

Ha felmerült benned az ügynökségváltás gondolata, annak oka van! De még mielőtt fejest ugranál az új ügynökség kiválasztásába, gondolj végig egy-két dolgot, különben rövid időn belül ismét új ügynö...

Elolvasom
ÜGYFELEINK N VÉLEMÉNYE

klikk me baby

  • Kállay Imre

    Egy külső szemlélő is rögtön felfedezi, jó helyre jött hozzátok. Örülök a találkozásnak és remélem, ez a találkozás egy közös együttműködés első lépcsőfoka volt.

    Kállay Imre, Kállay Autó (Ford Szaküzlet)
  • Oroszi Imre

    Örülök, hogy Danival dolgozhatok együtt. Felkészültségével és tapasztalatával segített elindítani, amiket hiányosságnak éreztem. Kellemes hangulatban, de célratörően teltek a mentorálások. Ajánlom a mentorálást azoknak, akik profi iránymutatás mellett szeretnék fiókjaikat kezelni. Nem véletlen, hogy folytatom a mentorálást hosszabb távon. :)

    Oroszi Imre, AgroOroszi
  • Csongrádi Eszter

    Tetszett a konzultáció! Sok újdonságról értesültünk, tanultunk. Ezekből párat már aznap meg is valósítottunk, ami nagyon szuper! Köszönöm még egyszer!

    Csongrádi Eszter, németADÓ
  • Lukács Beáta

    Nagyon örülök, hogy a Klikkmarketingre bíztam a hirdetési fiókjaink kezelését, nagyon elégedett vagyok velük. A kapcsolattartónk mindig elérhető, azonnal reagál a kéréseinkre. Sőt, proaktívan gyakran előttünk jár. Ráadásul a stratégiában is hasznos, építő tanácsokat ad, azokat közösen dolgozzuk ki.

    Lukács Beáta, SimpleJob