Karácsonyi ajándék ötletek vállalkozóknak

Nem feltétlen "céges" ajándék ötletekre gondolok (sőt), hanem "normális" ajándékra, amit akár magánemberként adsz magánembernek, aki történetesen vállalkozó. Persze ha nem akarsz az ital, csoki, dezodor, vagy hasonló szintű (szerintem) alibi ajándékok világából kitörni, akkor ez az írás nem neked szól.

Mondhatod, hogy a következőket csak azért írom, mert a saját cuccainkat promózom. Abban igazad van, hogy a saját cuccainkat promózom. De mit kellene tennem szerinted, ha 100%-ig hiszek abban, hogy ezek a “cuccok” ténylegesen segíteni tudnak magyar kisvállalkozókon, és hogy emiatt ezek egyszerűen tényleg jobb ajándékok a fa alá, mint egy üveg whisk(e)y, vagy egy csomag piperecucc?

Tipp a tippben: Miért ne csinálhatnál te is egy ilyen blog bejegyzést, vagy Facebook posztot, vagy hírlevél kiküldést, amiben megmutatod, hogy a termékeid és/vagy szolgáltatásaid hogyan lehetnének jó ajándék Karácsonyra? Ha webshop vagy, akkor akár ajándék csomagolást is kínálhatsz upsellként, amit egész jó áron (profittal!) lehetne hozzá kínálni. Akár azt is megteheted, hogy te egyből az ajándokozottnak küldöd úgy, hogy Karácsonyra érkezzen meg, az ajándokozó nevében feladva… Szóval fantázia kérdése az egész!

Visszatérve a fő témához, önmagában is nagyon fontos, hogy ha hiszel abban, hogy a termékeid és szolgáltatásaid jobbá teszik az emberek életét, akkor KUTYA KÖTELESSÉGED tolni a marketinget, hogy minél több emberhez eljuttasd azt a valamidet. És ennek nem kell nyomulásnak, vagy béna agresszív marketingnek lennie, mint ahogy szerintem ez a blog bejegyzés sem az. (Ettől még biztosan lesznek olyanok, akik szerint ez az írásom már “sok”, de hát ilyenek mindig lesznek, de ezzel semmi baj nincs. Ez is egy lecke, amit tudnod kell, és nem szabad, hogy bármitől eltántorítson.)

Szóval a következő termékeink már szó szerint bizonyítottak nem egyszer ajándékként is (vannak erről visszajelzéseink), és ha követsz minket, akkor talán magad is tudod, hogy ezek tényleg hasznosak.

Hasznos ajándék ötletek vállalkozóknak 5.000 Ft-ig

Lehet, hogy ez egyéni ízlés kérdése (vagyis nyilván az is…), de szerintem a könyv remek ajándék. Pláne egy könyv, amihez hangoskönyv is jár, tehát még olvasni sem kell, hanem lehet futás, vezetés vagy főzés közben hallgatni. Van, akinek a kocsijában az egyik ilyen könyvünk megy körbe-körbe, hónapok óta.

  • Vállalkozóból vállalkozás (könyv + hangoskönyv), szerző: Gál Kristóf | Ez a könyv arról szól, hogy miként lehet ma Magyarországon, egyszerű kisvállalkozóként is becsületesen, etikusan úgy vállalkozni, hogy közben nem kell beleszakadni a melóba, de kompromisszumot sem kell kötni az anyagiak terén. Szóval lehet anyagi és minden más értelemben is bőségben élni, vállalkozóként. Persze a filozofálgatáson túl kő kemény vállalkozói tapasztalatok és ismeretek is vannak a könyvben (sőt). Infók és megrendelés: Vállalkozóból >> Vállalkozás
  • Egyről a kettőre (könyv + hangoskönyv), szerző: Gál Kristóf | Hogyan lehet úgy bevonni munkatársakat (akár az elsőt, akár újabbakat a meglévők mellé) egy vállalkozásba, hogy tényleg egy klassz vállalkozást építsen az ember a segítségükkel? Hogyan tudunk cselekedni akkor, amikor úgy érezzük, hogy nem tudunk egyről a kettőre lépni? Ez a könyv valódi tapasztalatra, valódi tudásra épül, hiszen a könyvben tárgyalt vállalkozási fázisokat magam is átéltem. Infók és megrendelés: Egyről a kettőre
  • Látogatókból vevőt (könyv), szerző: Gál Kristóf | Ez nem “vállalkozós” könyv, vagyis nem a “hogyan vállalkozzunk” témájában íródott, hanem online marketing stratégiáról szól. Akkor fog örülni neki egy vállalkozó, ha próbál érvényesülni az interneten a cégével, de valahogy nem jönnek az eredmények az online marketingből. Van sok látogató a honlapján, de nincsenek vevők. Ez a könyv pont arról beszél, hogy miért van ez, és hogy miként lehetne ezen változtatni. Infók és megrendelés: Látogatókból vevőt

Hasznos ajándék ötletek vállalkozóknak, magasabb árkategóriában

Gondolkoztam, hogy miket van értelme ide ajánlani. De rájöttem, hogy itt csak olyan szolgáltatásokat tudok jelenleg ajánlani, amit nem biztos, hogy “szerencsés” ajándékba adni. Az alap dilemma az, hogy például egy Honlap audit (amúgy nettó 50 ezer Ft kerekítve) nagyon klassz ajándék lehetne (ha van rá ekkora kerete valakinek), de könnyedén rossz szájíz lehet a vége. Vajon miért? Mert ha az, aki kapja, nem érlelte meg magában azt a döntést, hogy változtatni akar az online marketingjén, és hogy valami nem stimmel a honlapjával, könnyen rossz néven, akár kritizálásnak vehet egy ilyen ajándékot – még akkor is, ha tényleg szüksége lenne rá.

Olyan ez, mint hogy pszichológushoz sem veszünk valakinek kupont ajándékba. :)) Nem sorolok most itt fel mindent, mert a könyvek “tényleg jó ajándékok” érzésével szemben, nem igazán hiszek benne, hogy az ilyen szolgáltatások jó ajándékok lehetnének – másnak.

Na de magad mivel leped meg?

Ugyan nem tudom őszintén javasolni, hogy másoknak Klikkmarketing szolgáltatásokat vegyél ajándékba (a fenti érvelés miatt), de azt meg kifejezetten jópofa ötletnek tartom, hogy MAGADAT meglepd Karácsonyra ezzel-azzal. Hadd soroljam fel neked, hogy mik azok, amiket nagyon érdemes lenne megvenned magadnak, és most “elvégre Karácsony van” címszóval könnyebben kijelölheted rá a befeketetni valót:

  • Honlap audit. Ezt most még én (Gál Kristóf) csinálom, de szerintem januártól átadom egy kollégámnak. Tehát most még elcsíphetsz nagyon kedvező áron egy jó kis honlap elemzésre + konzultációra.
  • PPC audit. Ezt Betti csinálja, a PPC csapatunk vezetője. A Google és Facebook kampányaidat elemezzük ki, és adjuk át a tapasztalatokat és tippeket szintén egy konzultáció keretében. (Tehát nem egy unalmas és érthetetlen PDF a kimenet, hanem egy élő tanácsadás.)
  • 60 perces konzultáció egy szakértőnkkel. Ez akkor lesz hasznos, ha konkrét online marketing “technikai” kihívásaid vannak, például az, hogy konkrétan hogyan lehetne valami megoldani a Google Ads-ben (pl. a Shopping hirdetéseket beállítani), vagy ilyesmi.
  • 60 perces konzultáció Keszeg Ádámmal. Ádám 2013 óta dolgozik nálunk, és túlzás nélkül mondhatom, hogy az egyik legtapasztaltabb online marketing stratégiai tanácsadó az országban. Vele akkor érdemes konzultálnod, ha stratégiai szinten szeretnél egyeztetni valakivel az online marketingedről. (Senior marketing tanácsadó címszóval találod meg a hozzá vezető megrendelést.)
  • 60 perces konzultáció velem (Gál Kristóffal). Velem akkor érdemes leülnöd beszélgetni, ha “vállalkozás szintű” tanácsokra, inspirációra, véleményekre van szükséged. Persze én is tudok online marketingről beszélgetni veled, de a legnagyobb erősségem a teljes vállalkozási szint.

Persze bármelyik más szolgáltatásunk remek ajándék lehet magadnak (de akár persze másnak is, ha megfelelően rendben van az illetőnek az önismerete). Ha igazán bevállalós vagy, küldd el ezt egy kiszemelt ismerősnek, hogy innen válogasson neked ajándékot! :)

Előre is boldog Karácsonyt, klassz vállalkozást, és szuper 2022-őt kívánok mindenkinek!

Ezeket olvastad már?

Villám útmutató a közösségi médiához kisvállalkozásoknak

Villám útmutató a közösségi médiához kisvállalkozásoknak

Vállalkozóként ezerféle dologgal kell foglalkoznod. Szorítanak a határidők, változatos kihívások színesítik a napokat. A bokros teendők mellett könnyű félresöpörni a közösségi oldalak kezelését. Pe...

Elolvasom
Google Ads képzés – Hogy érdemes Ads témában tanulni?

Google Ads képzés – Hogy érdemes Ads témában tanulni?

Akár egy cég marketingese vagy (vagy az akarsz majd lenni), akár egy nagyobb cég marketing vezetője, akár egy cégvezető vállalkozó – egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy ne legyél képben a ...

Elolvasom
Kommentek kezelése a közösségi médiában

Kommentek kezelése a közösségi médiában

Méltatlanul elhanyagolt téma az online marketingről szóló diskurzusban a kommentkezelés a közösségi médiában. Pedig óriási jelentősége van annak, hogyan kezeled céged social felületein a hozzászólá...

Elolvasom
ÜGYFELEINK N VÉLEMÉNYE

klikk me baby

  • Kállay Imre

    Egy külső szemlélő is rögtön felfedezi, jó helyre jött hozzátok. Örülök a találkozásnak és remélem, ez a találkozás egy közös együttműködés első lépcsőfoka volt.

    Kállay Imre, Kállay Autó (Ford Szaküzlet)
  • Oroszi Imre

    Örülök, hogy Danival dolgozhatok együtt. Felkészültségével és tapasztalatával segített elindítani, amiket hiányosságnak éreztem. Kellemes hangulatban, de célratörően teltek a mentorálások. Ajánlom a mentorálást azoknak, akik profi iránymutatás mellett szeretnék fiókjaikat kezelni. Nem véletlen, hogy folytatom a mentorálást hosszabb távon. :)

    Oroszi Imre, AgroOroszi
  • Csongrádi Eszter

    Tetszett a konzultáció! Sok újdonságról értesültünk, tanultunk. Ezekből párat már aznap meg is valósítottunk, ami nagyon szuper! Köszönöm még egyszer!

    Csongrádi Eszter, németADÓ
  • Lukács Beáta

    Nagyon örülök, hogy a Klikkmarketingre bíztam a hirdetési fiókjaink kezelését, nagyon elégedett vagyok velük. A kapcsolattartónk mindig elérhető, azonnal reagál a kéréseinkre. Sőt, proaktívan gyakran előttünk jár. Ráadásul a stratégiában is hasznos, építő tanácsokat ad, azokat közösen dolgozzuk ki.

    Lukács Beáta, SimpleJob